Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kannan jäsenistö seilaa samassa veneessä

Ulkopuolisuus tuntuu olevan asia, josta ei juuri keskustella. Silti väittäisin, että moni meistä tuntee itsensä ainakin välillä ulkopuoliseksi. Tämä tuli ilmi myös kevään hyvinvointikyselyssä: jotkut tunsivat jäävänsä Kannan tapahtumissa yksin. Luin vastauksia kuitenkin toiveikkaasti, sillä pääosin Kannan tapahtumien järjestämistä kiiteltiin. Sitsit saivat suorastaan ylistävää palautetta, myös kirpputoreja, lenkkikerhoa ja peli-iltoja toivottiin järjestettävän jatkossakin.

Murheenkryyninä oli edelleen toimisto, sillä vain puolet vastaajista piti toimistoa helposti lähestyttävänä paikkana. Joidenkin mielestä toimistolla on aina sama sisäpiiri, joku piti kritiikkiläisiä pelottavina. Myös toimiston sijainnin harmiteltiin olevan hankala. Sijaintia emme voi juuri muuttaa, mutta muihin haasteisiin auttanee toimistoon ja sen tyyppeihin tutustuminen. Siellä täytyisi siis pitää enemmän ja useammin ohjelmaa.

Peli-iltojen osallistujamäärät ovat valitettavan pieniä ja lenkkikerhoa on vähän tylsä järjestää yhdelle ihmiselle. Baaribileisiin osallistuu ahkeriten fuksit – jo kolmannen vuoden opiskelijat tuntuvat pitävän itseään liian vanhoina bileisiin osallistumiselle. Hajoaako porukka fuksivuoden jälkeen, eikä bileisiin menoa ehdi enää suunnitella yhdessä? Ehkä opiskelu ja työt alkavat viedä vanhemmilla opiskelijoilla yhä enemmän aikaa. Onneksi meillä kuitenkin on – ehkä vanha ja vähän kulahtanut – mutta kuitenkin ikioma toimistomme.

Hallitus on ottanut toimiston aktivoimisen asiakseen, sillä se kuuluu koko jäsenistöllemme. Ensi syksynä aloitamme päivystysten pitämisen Fennarin sijaan toimistolla. Päivystykset tulevat olemaan puolen tunnin sijaan kaksituntisia ja niitä tulee olemaan kahdesti viikossa. Tällöin siis ovet ovat varmasti auki ja paikalla on muitakin kantalaisia, mutta olet toki tervetullut toimistolle muulloinkin.

Tavoitteena on tehdä toimistosta paikka, jossa pyörii Kannan jäsenistöä fuksista n:nnen vuoden opiskelijaan: päivystyksien aikaan tarjolla on kahvia, haalarimerkkejä ja vertaistukea opiskelussa tai elämässä yleensä. Toimistolla saa hengailla vaikka vain minuutin tai koko päivän, kunhan rohkeaa paikalle. Mitä enemmän ihmisiä toimistolla on, sitä hauskempaa! Vaikka paikan päällä huitelee nyt lähinnä hallituslaisia, jokainen meistä toivoisi toimiston olevan aktiivisempi paikka.

Haastan jokaisen lukijan käymään vappuaattona Kannan toimistolla. Tarjolla on yliopistonkuulun boolin lisäksi ainakin nakkeja ja perunasalaattia jokaiselle jäsenellemme. Myös kaverin saa ottaa mukaan. Yleensä vappuaattona toimisto on tupaten täynnä jos jonkinlaista kulkijaa, joten ei tarvitse pelätä jäävänsä yksin nurkkaan nököttämään – mistäpä sitä tietää, vaikka niillä muillakin olisi välillä epävarma tai ulkopuolinen olo.

Anna Pihlajamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8