Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Oli Osma irti!

Perjantai 29.11.

Neljän tunnin unet tukenani raahauduin kahdeksitoista toimistolle. Aikataulut venyivät, Facebook äännähteli ja puhelin pirisi. Kritiikki ry:n puheenjohtaja hajotti toimiston pöydällä mukeja niin, etten kuullut pitopalveluvastaavan juttuja puhelimessa. Kummia nuo kämppikset.

Tältä näytti Kannan tarjoilupöytä Fennicumin aulassa ennen luentoja.

XXV:n Osma-luennoilla kuultiin liitoskuntien nimistöistä ja Turun murteesta. Kurjen jutuille naurettiin raikuvasti, Sjöblom puolestaan herätteli osmaajat keskustelemaan. Allekirjoittaneen kotikaupunki Lahti loisti yleiskielisyydellään.

Päivän suurin stressipiikki pisti, kun kännykkäni jäi XXV:n lukkojen taakse. Ennen jatkopaikalle pääsyä myös taloudenhoitajamme Saana jäi lukkojen taakse kahvinkeittimen kanssa. Sekä kännykkäni että Saana saatiin pelastettua, kiitos avuliaan henkilökunnan, kantalaisten ja ohikulkijoiden.

Turun yöelämä oli tuona perjantaina astetta villimpää: pikkujoulukansa, ÅA:n bilettäjät ja iloiset vaihtarit järkyttivät jopa oulaisia karskeja miehiä. Illan aikana seikkailin ensimmäistä kertaa myös yo-kylässä. Majoituspaikan löytämiseksi metsästin oululaisten kanssa aluksi Posankkaa ja sitten talon seinään heijastettua ötökkää, joka muistutti kuulemma pääkallokiitäjää. Opel Zafirassa soi mankka, ja ystävällinen herja lenteli.

Lauantai 30.11.

Siulalaisten tyylinäyte Agricolan tervehtimisessä.

Neljän tunnin unien jälkeen seikkailimme Aboa Vetus & Ars Novassa keskiaikaisen Turun raunioissa. Fiilistelin Kannan tulevan vääpelin kanssa huikeita avaimia ja muita jänniä esineitä. Myöhemmin päivällä kokoustettiin ja päivystettiin Osma-turnausrastilla räntäsateessa. Ihmeteltiin, missä on Mäsä ja arvuuteltiin turkulaisia paikannimiä. Mikä paikka voisikaan olla ”To have a couple of drinks”?

Sitsit ja jatkot voi tiivistää seuraaviin sanoihin: Cheek, homonaama, puhelu Oulusta, Iivarin anteeksipyyntö, diskopallo, syksyn lehdet, norppakilpailut, Det glider in ja Lahti on paras.

Sain nauttia ihanista miesäänistä ja sitsilauluista aamuseitsemään asti jatkopaikalla, jonne jäin lopulta myös nukkumaan. Unta sain 2+2 tuntia nukkumakumppanien kuorsauksen säestämänä.

Sunnuntai 1.12.

Aamulla herkkubrunssi aloitti joulukuun. Aamupäivään kuului väsynyttä jutustelua, hämäriä neuvoja ja hyvästejä. Kaikki ilmeisesti pääsivät kotiin. Hävinneet tavarat lähetetään kullekin postissa.

Kiitos Suma, Siula, Kopula, Täky, Sane ja ennen kaikkea Kanta! Jyväskylässä kokoonnutaan jälleen keväällä!

Janina Jokimies,
vuoden 2013 Osma-vastaava ja Osma-toimikunnan puheenjohtaja

One Response to Oli Osma irti!

 1. Paluuviite: Syyskokouksen satoa | Osma ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8