Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Keksi jotain tekemistä

 

Pänttäämisen ja bileiden lisäksi opiskelijan kalenterissa on hyvä olla tilaa harrastuksille. Harrastuksen parissa mieli virkistyy ja tuttavapiiri laajenee oman oppiaineen ulkopuolelle. Tähän juttuun on koottu muutamia menovinkkejä harrastusta etsivälle.

Musiikkia

TYYn kuoro

Turun yliopiston ylioppilaskunnan kuorossa laulaa opiskelijoita ja opiskelijattaria kaikilta tieteenaloilta. Aktiivijäsenten määrä vaihtelee, mutta suurimmissa konserteissa laulajien määrä saattaa kivuta seitsemäänkymmeneen. TYYn kuoro konsertoi ahkerasti ja on vakituinen osallistuja monissa lukuvuoden tapahtumissa. Joka torstai harjoitteleva kuoro kutsuu jäseniksi halajavat koelauluihin 12. ja 19.9. klo 17.15 alkaen.

Lisätietoa: www.tyynkuoro.fi

TYYn kuoro järjestää konsertteja kauniissa akatemiatalossa muutaman kerran vuodessa. Koelaulutilaisuudet ovat syksyisin. (Kuva: Olli Törmä)

Collegium Musicum Turku

Onko sinulla kokemusta orkesterissa soittamisesta? Kovatasoinen Collegium Musicum Turku on kapellimestari ja kuoronjohtaja Markus Yli-Jokipiin johtama opiskelijaorkesteri, jossa edistyneet soittajat pääsevät hiomaan taitojaan. CMT konsertoi useita kertoja vuodessa. Orkesterin ja TYYn kuoron yhteisistä adventtikonserteista on jo muodostunut perinne.

Lisätietoa: www.cmtorkesteri.fi

TYRMY

Turun yliopiston raskaan musiikin ystävät eli tuttavallisemmin TYRMY ry on poikkitieteellinen yhdistys, joka järjestää muun muassa bändi-iltoja sekä musiikki-iltoja ja teemasitsejä. TYRMYn kautta pääsee tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ympäri Suomen, sillä yhdistys tekee aktiivista yhteistyötä muiden ”akateemisten hevikerhojen” kanssa.

Lisätietoa: www.tyrmy.net

Liikuntaa

Yliopistoliikunta

Yliopistoliikunta tarjoaa jokaiselle jotakin. Edullisella liikuntamaksulla pääsee niin kuntosalille, karatekurssille kuin aerobic-tunnille. Yliopistoliikunta toimii myös kesäisin. Aikataulut, tuntikuvaukset ja tiedot mahdollisista kurssi-ilmoittautumisista ja joitain tunteja koskevista lisämaksuista ovat luettavissa yliopistoliikunnan esitteestä, jonka voi noutaa vaikkapa Fennicumia vastapäätä sijaitsevasta Sport Henrikistä tai tulostaa netistä.

Lisätietoa: www.utu.fi/opiskelu/hyvinvointi/liikunta

Kiipeilypalatsi

Aivan kampusalueen sydämessä Luonnontieteiden talon kainalossa toimii Kiipeilypalatsi, jossa seikkailunhaluiset voivat kokeilla uskalluksensa rajoja köysikiipeilyssä. Kiipeilystä ei tarvitse olla kokemusta, mutta mukaan on muistettava ottaa kaveri – tähän lajiin tarvitaan kaksi. Opiskelijat saavat kiipeily- ja varustemaksuista alennuksen arkisin klo 16.30 asti. Ensikertalaisille pidetään aluksi ilmainen opastus.

Lisätietoa: www.kiipeilypalatsi.com

Turku Swing Society

Turku Swing Societyn riveissä pääsee tutustumaan muun muassa argentiinalaiseen tangoon. TSS tekee yhteistyötä yliopistoliikunnan kanssa, joten kursseista on tietoa yliopistoliikunnan esitteessä. Suurimmalle osalle kursseista voi tulla yksinkin, sillä tanssiessa vaihdetaan paria koko ajan.

Lisätietoa: www.turkuswingsociety.com

Turun ylioppilasteatterin produktioihin haetaan jokaiseen erikseen. Kuva on otettu kevään 2012 Grandiosity-produktiosta. (Kuva: Turun ylioppilasteatteri)

Teatteria

Turun ylioppilasteatteri

Haluatko näyttelijäksi teatterin lavalle, ääniteknikoksi tai käsikirjoittajaksi? Turun ylioppilasteatterissa pääsee keskittymään juuri itseä kiinnostavaan teatterin osa-alueeseen. Osaamista tärkeämpää on innokkuus, joten ensikertalaistenkaan ei tarvitse arastella. Teatteri tuottaa vuosittain 5–7 ensi-iltaa ja useita pienempiä produktioita ja järjestää teatteri-alan ammattilaisten ohjaamia kursseja.

Lisätietoa: www.turunylioppilasteatteri.fi

Vapaaehtoistyötä

Suurella sydämellä

Suurella sydämellä on valtakunnallinen seurakuntien ylläpitämä vapaaehtoistyöyhteisö. Tarjolla olevista tehtävistä ilmoitetaan netissä. Mukaan pääsee ilmoittautumalla johonkin tarjottuun tehtävään, minkä jälkeen seurakunnan työntekijä kutsuu hakijan vapaamuotoiseen haastatteluun. Tehtäviin järjestetään tarvittaessa koulutusta. Vapaaehtoisille on tehtäviä laidasta laitaan esimerkiksi kehitysvammaisten musiikkikerhon avustajana, ikäihmisten digineuvojana ja nuorten yökahvilan vetäjänä.

Lisätietoa: www.suurellasydamella.fi

SPR Aurajoen osasto

SPR Aurajoen osasto tarjoaa ensiapukursseja, viikoittaisia ryhmäiltoja ja taitoja mittaavia kilpailuja. Halutessaan osaston kautta pääsee myös tositoimiin ensiapupäivystäjäksi.

Lisätietoa: www.spr-aurajoki.fi/ensiapu

Muuta        

Turun Animeseura

Turun Animeseura ry:n toimintaan kuuluvat jokaperjantaiset videoillat ja vapaamuotoiset hengailuhetket, joissa saatetaan esimerkiksi pelata, järjestää levyraati tai askarrella. Lisäksi yhdistys pitää yllä laajaa manga-kirjastoa ja Anime- ja Japan Pop –lehtien arkistoa.

Lisätietoa: www.turunanimeseura.fi

Kinokopla

Jo vuodesta 1965 lähtien toiminut elokuvakerho Kinokopla esittää elokuvia ja järjestää leffa-aiheisia tapahtumia. Vaikka aktiivinen toiminta Koplassa ei kiinnostaisi, kerhon Humalistonkatu 7:ssä tarjoamat elokuvanäytännöt ovat hyvä ja edullinen vaihtoehto Finnkinolle ja videovuokraamoille: opiskelijalle 16 euroa maksavalla sarjalipulla pääsee katsomaan seitsemän elokuvan sarjan. Keväällä 2012 sarjassa esitettiin muun muassa Le Havre, Melancholia ja Tree of Life.

Lisätietoa: www.kinokopla.fi

 

Anna Rytkönen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8