Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Apua luontoystävälliseen matkailuun

”Ongelmani on kova. Maailmalle tekisi mieli, mutta lähes kaikenlainen matkailu rasittaa luontoa. Pitäisikö minun siis jäädä kotiin ja pelastaa maapallo?”

Paras ekotekohan olisi se, että jonain sunnuntaina siirtyisit tuumasta toimeen ja potkaisisit sen tuolin altasi. Ei sekään kyllä maailmaa pelasta, koska uusia kusipäitä syntyy sekunneittain. Ja onneksemme lähinnä kusipäät lisääntyvät. Martina Aitolehtikin on jälleen raskaana.

Lähde siis ihmeessä reissaamaan. Etsi vaikka itseäsi, se on kuulemma muotia nykyään. On vaikeaa sanoa, löydätkö itsesi matkustelemalla, mutta ainakin voit löytää itsesi erilaisista paikoista ja tilanteista. Ladyboyn selästä, sieniä syömästä tai vaikka virolaisesta putkasta. Kerran se vaan kirpaisee. Matkaan kannattaa ehdottomasti lähteä yksin, jotta tarinoiden kertominen on palattuasi helpompaa. Opetusvideona voit käyttää esimerkiksi Jyrki Kataisen haastatteluja. Ei se valehtelua ole, korkeintaan muunneltua totuutta. Matkamuistona tulleet arvetkin tuntuvat komeammilta, kun olet kaatunut malesialaista kukkaruukkua päin, selvin päin tietenkin. Tämä onnettomuus sattui kiiruhtaessasi auttamaan yksinhuoltajaäitejä taloudellisesti. Urheiluhierontaa, kas vain.

Matka on kuitenkin syytä suunnitella ja valmistella hyvin. Katso Madventuresin koko tuotanto ja osta kallis reppu, koska reppumatkailemaanhan sinä olet lähdössä. Osta Applen koko tuotanto. Pakkaa reppuusi jotain vanhaa, uutta ja ironista. Itse matkahan on oikeastaan pelkkä sivuseikka, hienointa koko touhussa on se, että pääset Siltasen nurkkapöytään nauramaan tovereidesi kanssa persaukisille junteille, jotka matkustavat etelään tai käyvät laivalla. Ehkä keksitte jopa itsekin lähteä Vikingille, ironisesti tietenkin.

Matkaan kannattaa varata vähintään pari kuukautta aikaa. Loman saaminenkaan on tuskin freelancerille eli 2000-luvun työttömälle ongelma. Isihän tämänkin larppauksen maksaa. Muille suosittelen elämysmatkaa Punavuoren kahviloihin, sen jälkeen tuo ekoteko tuntuu luontevalta ratkaisulta.

Jusbe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8