Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Uusin voimin uuteen vuoteen

Helpotuksen huokaus. Pian on joululoma. Hektisen vuoden aikana on monta kertaa tullut mietittyä, milloin olisi aikaa relata. Ja toisaalta, milloin on pakkokin. Moni on varmasti pingottanut itsensä äärimmilleen opintopisteiden  metsästyksessä, harrastuksissa, järjestöissä ja muissa aikaa ja energiaa vaativissa toimissa.

Vuoden ensimmäisen Kielekkeen puheenjohtajapalstalle kirjoitin seuraavasti: ”Mikään, ei edes ainejärjestö tai opiskelu, ole oman mielenrauhan arvoista”. Ja miten kävikään? Mielenrauhaparka on totisesti ollut koetuksella. Stressi näkyy niin ulkoisessa olemuksessa kuin käytöksessäkin. Sillat mielenterveyteen, arjen hallintaan ja jopa ystäviin ovat välillä natisseet liitoksissaan. Vaikka omia voimavarojaan voi olla vaikea arvioida ja kunnianhimoaan hankala suitsia, on jossain vaiheessa pysähdyttävä miettimään, mikä on liikaa.

Vaikka downshiftaus taitaa jo olla menossa pois muodista, ei se pieninä annoksina tee kenellekään pahaa. Se kuuluisa oravanpyörä pyörii kyllä, vaikka vähäksi aikaa siitä hypähtäisi poiskin. Itse kunkin vilperin kannattaa viimeistään tässä vaiheessa miettiä kriittisesti ensi vuotta ja omaa jaksamistaan. Jos vuorokauden tuntien riittäminen on kyseenalaista, niin jotain kannattaa jättää pois. Toisaalta taas intohimojaan ja taitojaan ei tarvitse säästellä. Jos miettimishetken jälkeen vielä innostusta aktiiviselle toiminnalle riittää, niin ensi vuonna sitä on taatusti tarjolla.

Loman jälkeen on aika perinteisen lomaltapaluuristeilyn, joka järjestetään 9.–10. tammikuuta. Laivan keinunnassa saa varmasti vauhdikkaan alun uudelle periodille. Kannan uusi hallitus juonii edelleen kaikkea muutakin mukavaa jäsenistölleen. Tammikuun lopulle on luvassa sitsaamista, ja olen kuullut huhuja myös mustavalkoteemallisista bileistä, joissa mukana ovat lisäksemme ainakin Turun Lääketieteenkandidaattiseura ja Digit. Uusia tuttavuuksia! Keväällä järjestetään pitkästä aikaa myös ekskursio ulkomaille. Säästöpossun lihottaminen alkakoon.

Ensi vuonna minut löytää Verkko-Kielekkeen virtuaalisista puikoista Kanta-jäärä Ilkka Nummisen kera. Verkko-Kieleke tarvitsee tietenkin innokkaita sisällöntuottajia, joten kirjoittajiksi halajavat voivat ilmoittautua mukaan vaikka saman tien! Tarvitsemme niin yksittäisten juttujen tekijöitä kuin aktiivisempia toimittajakunnan jäseniäkin. Toimittajakunnan jäsenet saavat työtodistuksen, jonka ehdoista sovitaan uuden hallituksen kanssa alkuvuodesta.

Itse tässä vaiheessa kiitän lämpimästi kuluneen vuoden hallitusta ja kaikkia järjestön toimintaan osallistuneita kantalaisia. Aktiivinen ja monipuolinen Kanta-kulttuuri kukoistakoon ikivihreän viisikymppisen vetreydellä jatkossakin!

Annele Saikkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8