Miten olla kesäheila

15.06.2012 at 06.47

Aamupalani kohokohtia ovat korkkaamaton Hesari, tuikituore ananas ja viinalla raikastettu spurgu, joista viimeisin heräilee tragikoomisesti puiston penkiltä joko lumi- tahi lehtikasasta. Nyt puiston puut ja puskat käyvät jo niin vihreänä ja tuuheina, etten enää näe deekun sammumisasentoja. On todellakin tullut kesä. Ja kesä tietää kesäheiloja.

Jos nyt kerrankin ajattelen, sijoittasin kahden aiemman sinkkukesäni heilalukumäärän kymmenen heilayksikön hujakoille. Seuraa kuitenkin olennainen huomio: kesäheilastelu ei ole seksisuhde, vaan pikemminkin käyttäisin kaverini lanseeraamaa termiä virkistyssuhde. Kesäheilasteluhan virkistää mieltä ja kehoa!

Seksisuhde ei välttämättä pysty samaan. Seksisuhteitahan voisi jakaa alalajeihin, mutta en lähde miettimään nyt en-moikkaa-sua-selvinpäin ja friends with benefits -hommia yhtään, koska oli miten oli, ne touhut romuttuvat.  Ja viimeistään siihen hetkeen, kun yhteistä raukeaa euforiaa ja krapulapäivän huonon läpän naurukohtauksia erehtyy luulemaan rakkaudeksi.

Seksisuhde on kussut siinä vaiheessa, kun hän silittää tukkaasi muiden nähden. Seksisuhde on kussut siinä vaiheessa, kun olet poistunut lakanoista jo aikapäiviä, ja silti sinua hymyilyttää ja hyppelyttää.

Anteeksi, minulla on ehkä jonkinlaisia käsittelemättömiä patoutumia.

ELI kesäheilailu on siis eri keissi. Se on julkista, ihastuksen täytteistä ja kepeää. Kesäheilastelu ei välttämättä edes sisällä seksiä, joten laittaisin kesäheilamääritelmälle muutamia rimoja:

- vähintään pussailu
- molempien osapuolten välinen viehätys-kesähuuma-hypnoosi-tunne
- mikäli pussailua ei ole tapahtunut ennen syyskuun ensimmäistä päivää, kesäheilaehdokkaan hyväksyminen yhdeksi (1) kesäheilayksiköksi on kyseenalainen.

Kesäheiloista puhuminen ja kostuminen on huippukivaa, mutta täytyy muistaa, että heilastelu ei silti ole reilua. Kesti se sitten yhden festarimutaisen iltapäivän tai koko liukuvärjättyjen shortsien sesongin.

Syyt ovat simppelit. Kesäheiloja on yleensä useampia. Peräkkäin, päällekkäin, välillä, koko ajan, ihanasti haaveissa tai tukalasti samalla piknik-viltillä.

Sinä saatat olla tietämättäsi vain yksi suuren Heilojen Keilahallin kesäheilakeila, jonka kaatamisesta jollain tulee hyvä mieli. Vaikka olisit jollekin vain keila muiden joukossa, voit toki hyvin itsekin pelata useampaa rataa.

Onneksi kaikki sinkkunaiset haluavat olla juuri nyt hölmöjä ja spontaaneja. Päivän vitamiinit saadaan lonkerosta, proteiinit miehistä. Hiusten ja pepun heiluttelu on liikuntaa. Ketään ei tällä hetkellä edes kiinnosta särkyneiden sydänten syksy. Jos sellainen edes tulee, koska syksyllä ”en katsele miehiä niinku yhtään, käytän aikani järkevästi ja kuntoillen, ja täytän uuden kalenterini siististi, ja vain tällä uudella kynällä”.

On kuin älykkyysosamäärä kasvaisi sitä mukaan kun rusketus himmenee.

Mutta tosiaan, viis siitä, minähän en saarnaa, nyt on aika syventää rusketusta, ja kirmata vapaan varsan lailla turuilla, toreilla ja terasseilla! Tein kuitenkin vähän muistisääntöjä, jotta kesäheilana oleminen sujuisi helpommin. Kutsun kesäheilanaista tässä Pirkoksi ja kesäheilamiestä Panuksi.

1.     Pidä pää ja juoma kylmänä.

Pirkko ei saa pilata kesäyötään sillä, että tarkkailee katkerana, kuinka Panu flirttailee muille. Pirkon olo muuttuu muuten pikkuhiljaa mustasukkaiseksi, ja Pirkko-parka jää kökkimään yksin jokilaivan kannelle. Ärsytyksessä koivunlehtimojitokin puristuu käsissä ihan lämpimäksi, ja Pirkon naama alkaa näyttää naaraselefantin sukupuolielimeltä. Silloin pitää skarpata ja ajatella: tämä ei ole minun yöni Panun kanssa, en pilaa iltaani tällä, keksin jotain uutta, vaihdan lokaatiota.

2.     Ota tai jätä

Jos Pirkko kokee kuitenkin mustasukkaisuutta, ja/tai lokaation vaihtaminen vaatisi naapurisaarelle uimista, Pirkko voisi lausua itselleen tämän Kaarlo Kramsun Ilkka-runon pätkän:

”Ken vaivojansa vaikertaa
On vaivojensa vanki
Ei oikeutta maassa saa
Ken itse sit ei hanki”

Opettelin tämän ulkoa ala-asteella historian kokeeseen lukiessani. Se iski heti. Ei olisi silloin kyllä pikku-Riikalla tullut mieleen, että mihin kontekstiin tätä hyödynnän. Eli ota Panu haltuun, tai et sitten vikise. Sama pätee uuden kesäheilan hankkimiseen: Ole rohkea. Älä jänistä. Tao miestä kun se on kuuma.

3.     Ole huolettoman seksikäs (ks. aiempi blogikirjoitus)

Viides siideri turvotti Pirkon vatsan, tukka on likaisilla festarirastoilla, arskojen alla muhii sotkeentunut meikki ja yöllinen jyystö tuntuu sukupuolitaudilta. Mitä Pirkon pitäisi tehdä, ettei Panu polje fiksillä karkuun?

Paras kikka on unohtaa itsensä. Siispä Pirkko-rakas, juo se kuudes ja seitsemäskin siideri. Lähde porukalla viipottamaan saunaan ja uimaan, koska lika on ainoa asia, joka ei lähde sillä millä on tullutkin. Niin ja no, Pirkko voisi käydä varalta sitten seuraavana arkiaamuna tautitestissä, ettei siltä randomilta rantapanolta tarttunut mitään epämukavuuksia.

4.     Keksi aktiviteettejä ja yllätyksiä

Uimaranta-aamut, beach volley -päivät ja terassi-illat ovat helppoja. Ovela Pirkko pyytää Panu-heilan vaikka koko päivän pyöräretkelle, joka johtaa pannukakulle jokirantaan, mistä seuraa vaikka ilakoiva kermavaahtosota. Mielikuvitus kehiin, ja seikkailkaa ja pussailkaa nyt herranen aika joka kolkassa. Se on kauhean kivaa, muistelisin.

5.     Ole hieman mystinen

Tätä Pirkko ei yleensä osaa. Älä ole koko ajan saatavilla, älä tuppaudu joka paikkaan. Pidä vaikka vireillä useampia heilametkuja, jos huomaat miettiväsi jäljityslaitteen asentamista Panun purjehduskenkiin. Älä märehdi, sylje, hauku tai potki. On eläimiä, jotka tekevät sen puolestasi.

6.     Älä ole ollenkaan mystinen

Tämän Pirkko osaa, kun humala on kohdillaan. Tällainen epämystisyys onkin sallittu vain äärettömässä kännissä. Tapahtumaketju on empiiristen tutkimusteni mukaan seuraavanlainen:

Lähtötilanne: ”Siis onko täällä baarissa ranskalaisia/ausseja/ruotsalaisia/lentäjiä/seiloreita/urheilijoita?! Missä?!”

Kulunut 1 min: ”Minä otan tuon miehen!” (ihan sama kuuleeko mies tämän).

Kulunut 2 min: Vilkuilua, hymyilyä, juttelua, tanssia, mitä ikinä.

Kulunut 3 min: Pussailua. Kyllä.

Humalainen nainen pääsee aina pussailemaan! Pirkon kannattaa pitää kuitenkin jonkinlainen taso, koska myös urpot ja spurgut etsivät rakkautta.

Mutta summasummarum: Pidä hauskaa ja onnea virkistyssuhteisiin! Piristäköön kesäheilastelu sillä samalla efektillä, jolla hymyilevä mainosmalli heittää kasvoilleen hidastetusti kimmeltävää vettä. Ah!

Minua kyllä vähän jo jännääkin, miten tämä kesäelämä lähtee käyntiin. Tai onhan se jo käynnissä, herätys vieköön! Saa nähdä onko tänä kesänä kehissä kesäheilojen laatu vai määrä.

Kesätemmellystä odottaen,

vakkariheilanne Riikka