Timbaland on ikuinen

26.02.2014 at 23.07

Tästä hetkestä alkaen olet maailmassa, joka loppuu vuoteen 2008. Tämä ei tarkoita jättiläismeteoriitin aiheuttamaa äkillistä planeetan alasajoa, ekokatastrofia, ydinsotaa tai muuta kuviteltavissa olevaa tuhokuvaa. Tässä blogissa aika on vain lakannut etenemästä, ja popkultturi on pysähtynyt lopullisesti vuoteen 2008. Tämän jälkeen ei enää ole tulossa yhtään mitään. Onko se hyvä vai huono asia? Päätä itse.

timbaland-1114

Nelly Furtado – Say It Right (mukana myös Timbaland)

Timbalandiksi Timbalandin paikalle haluaminen on suuruudenhulluudessaan arvostettava unelma. Kukapa siitä ei haaveilisi. Jos tämän maailman tuottajavaltiaaksi pitäisi valita yksi nimi, ei vaihtoehtoja juurikaan tarvitsisi penkoa. Kuka muu muka on saanut kunnian työskennellä niin 50 Centin, Nelly Furtadon, Rihannan, Elton Johnin kuin Timberlaken kanssa – Madonnan uusimmasta levystä puhumattakaan? Omien albumijulkaisujen vähyyden ei tarvitse olla tuotteliaisuuden este. Hip hop ja R&B -genrejen lisäksi Timbaland on ehtinyt myös OneRepublicin matkaan. Tai kuten Apologize-kappaleen tiedoista voidaan todeta, on varsinainen yhtye jäänyt Timbalandin loisteessa vierailevan artistin rooliin.

Timbaland – Apologize ft. OneRepublic

Nero vai suuruudenhullu? Timbalandin mainetta varjostavat taannoin ilmi käyneet plagiointisyytökset. Hänen Nelly Furtadolle tekemänsä todettiin kopioiduksi suomalaisesta sävellyksestä. Mutta, kuten hän itse toteaisi, kyse on aina ja vain shokkiarvosta  - shock value. Tärkeintä on, että puhutaan, riippumatta siitä, mitä puhutaan. Jatkuva esilläolo on edellytys kärkipaikalla pysymiseen maailmassa, jossa tuottajia muutoin tulee ja menee. Onko kenelläkään realistisia mahdollisuuksia ohittaa Timbalandia? Ei. Maailman suurimmaksi nouseminen hänen ohitseen ei tapahdu, vaikka Kanye West värväisi puolet tunnetuista rytmimusiikin laulajista yhdelle musiikkivideolle. Ei, vaikka David Guetta jahtaisi suden lailla yhteistyötä yhtä monen kovan luokan artistin kanssa. Aikamme Brian Enoksi ja Phil Spectoriksikin nimitetty Timbaland on ikuinen ja katoamaton, nauttikaa:

Timbaland – The Way I Are ft. Keri Hilson, D.O.E., Sebastian