Listoilla, osa 1: Who invented these lists?

18.10.2013 at 20.59

Tästä hetkestä alkaen olet maailmassa, joka loppuu vuoteen 2008. Tämä ei tarkoita jättiläismeteoriitin aiheuttamaa äkillistä planeetan alasajoa, ekokatastrofia, ydinsotaa tai muuta kuviteltavissa olevaa tuhokuvaa. Tässä blogissa aika on vain lakannut etenemästä, ja popkultturi on pysähtynyt lopullisesti vuoteen 2008. Tämän jälkeen ei enää ole tulossa yhtään mitään. Onko se hyvä vai huono asia? Päätä itse.

Syksyn myötä on aika ja aikaa vetäytyä sisätiloihin musiikinkuuntelun pariin. Minulle se ei kuitenkaan riitä, vaan pelkän kuuntelun lisäksi jatkan jälleen sen ikuisen täydellisen soittolistan etsintää: sen, jossa on kaikki tarvittava ilman mitään ylimääräistä. Jos et jo tiennyt, listat ovat intohimoni, ja iTunesini kirjasto on täynnä mm. genren, tunnelman tai aikakauden perusteella jaoteltua musiikkia. Listojen kokoaminen itsessään on aivan yhtä mahtavaa kuin niiden kuuntelu, vaikka välillä oikeiden yhdistelmien etsiminen tuottaa suorastaan luomisen tuskaa. Kappale joko kuuluu listalle tai ei, ja minkäänlaisia välimuotoja ei asian suhteen ole olemassa. Mutta se tunne, kun oikeat kappaleet löytävät oikeat paikkansa oikealla listalla…

Mitä listalle olisi tarjolla näin maailman viimeisellä vuosikymmenellä? No, alkajaisiksi ainakin näiden kymmenen kappaleen tulee se poikkeuksetta aloittaa. (Toim. huom. Spotify-linkit lopussa!)

1

#1

Sugarplum Fairy: In Berlin (2008)

 

 

#2 2

Ian Brown: Some Folks Are Hollow (2007)

 

 

3 #3

Little Man Tate: Who Invented These Lists? (2007)

 

 

4 #4

Franz Ferdinand: Take Me Out (2004)

 

 

5 #5

Queens of the Stone Age: In My Head (2005)

 

 

6 #6

The Hives: Main Offender (2000)

 

 

7

 #7

 Razorlight: America (2006)

 

 

8 #8

Doves: Words (2002)

 

 

9 #9

Frou Frou: Breathe In (2002)

 

 

10 #10

Starsailor: This Time (2005)

 

 

Seuraa soittolistaa Spotifyssa:
Spotify URI: Listoilla (Kieleke)
Spotify Web Player: Listoilla (Kieleke)