Suomalaiset pois Suomesta

07.10.2013 at 18.03

Esitän kohta sinulle, rakas Lukija, verbaalisen näytöksen kolmesta arkielämän tilanteesta. Sinun tehtäväsi on arvata, mikä tilanteista ei ole esimerkki elävästä elämästä. Eli siis että mikä seuraavista tilanteista on täysin höpönlöpöä eli meikäläisen mielikuvituksen tuotetta.

    A) Nuori suomalainen äiti työntää rattaissa tummaihoista, noin puolitoistavuotiasta lastaan. Parivaljakon kohtaava suomalaismies hörppii antaumuksella olutta, mutta ehtii siinä nesteytyksen lomassa haukkua kyseisen pikkulapsen sossupummiksi ja äidin rotupetturiksi. Kaikki tapahtuu keskellä päivää, kirkkaassa auringonpaisteessa ja julkisella paikalla ihmisten keskellä. Kukaan ei puutu tilanteeseen.

    B) Nuori nainen polkee arkiaamuna kohti yliopistoa. Polkiessaan erästä kaupungin pääkatua pitkin häntä vastaan kävelee yksinäinen vanhempi rouvashenkilö. Nuoren naisen kohdalla vanhempi rouva sähähtää kuuluvasti ja tiuskaisee itsekseen ”Fy fan!”katse naulittuna em. naiseen. Nuori nainen jatkaa matkaansa, koska ei järkytyksen lamauttamana keksi ruotsinkielisiä vastasolvauksia häntä kauniin aamuauringon sarastaessa herjanneelle naiselle.

    C) Kaikki maailman ihmiset ovat itsekeskeisiä omaan napaan tuijottelijoita. Heille on ominaista ajatusmalli, jonka mukaan erilaisuus on uhka. Yhtenäisyys on mahdollisuus. Muutos nähdään väistämättömänä pahana, jota halutaan lykätä viimeiseen asti. Normit ovat olemassa syystä. Normeja tulee noudattaa ja niissä tulee pysyä. Rajoja rikkovia tulee rangaista, pelätä, parjata ja kaikilla muillakin mieleen juolahtavilla keinoilla vieroksua. Myös kaikkia, jotka ihan vaan jostain         selittämättömästä syystä vaikuttavat kummallisilta, pitää karttaa.

No, miten on, rakas Lukija? Lukitaanko vastaus?

Kyllä, oikea vastaus on C. Sillä ehei, kyseinen kuvaus ei suinkaan koske kaikkia maailman ihmisiä kuten väitin. Rakastava esittelytekstini sen sijaan on suunnattu kuvaamaan ennen kaikkea Suomen kansaa, ja toimii lähinnä kauhuskenaariona maailmasta, jossa asuisi pelkkiä suomalaisia ja jollaista jotkut ihmiset ilmeisesti pitävät tavoittelemisen arvoisena asiana. Koska, oi kyllä, tapaukset A ja B ovat ihan oikeita ja todellisia tilanteita suomalaisesta arjesta. A tapahtui ystävälleni, B ihan yours trulylle.

HANSKI1

 

 

 

 

 

 

 

Suomalaista yhteiskuntaa pidetään tasa-arvoisena, vaikka todellisuudessa maatamme kansoittaa tuhansia ja taas tuhansia eriarvoisuuden puolesta (ainakin salaisesti) liputtavia yleisrasisteja. Toiset eivät siedä rotueroja, toisten mielestä naisten ja miesten välinen palkkaero on ihan ookoo juttu ja toiset eivät jostain syystä siedä meikäläistä aamutuimaan. Ja jotkut varmasti allekirjoittavat kaikki edellä esitetyt tuntemukset. Yhdistävänä tekijänä näille vihaajille on Suomen kansalaisuus. Siis sellainen oikea ja kunnollinen, syntymässä saatu ja isoisien sotimisella ansaittu.

Näitä erilaisuuden vieroksujia on joka lähtöön ja joka paikkakunnalla. Vittu jee.

On se pystynenäinen suomenruotsalaistäti, jonka mielestä on ihan okei tokaista hyi vittu tuntemattomalle kanssaeläjälle, jos vastaantulijan habitus sitä sattuu vaatimaan. En pidä itseäni minään armikuuselana, mutta en myöskään koe omaa ulkonäköäni mitenkään erityisen luotaantyöntävänä. Mutta koppavan suomalaisen näkökulmasta katsottuna jos vastaantulija poikkeaa harmaasta massasta eikä yhtään edes häpeä, saa hänelle kyllä vapaasti haistatella

Sitten on se perussuomalainen paskahousu, jonka mielestä jokainen etniseltä taustaltaan poikkeava henkilö on Suomen valtion syöpä. Nämä variaatiota pelkäävät geelitukat ovat lähes poikkeuksetta niitä paljon huutelemiaan sossupummeja tai vaihtoehtoisesti pikkupaikkakunnan menestyjiä tekemässä koulutetun apinan töitä. Mahdollisesti myös isomman paikkakunnan menestyjiä tekemässä koulutetun apinan töitä. Internetin ihmemaa on piukassa näiden kaunosielujen MAASSA MAAN TAVALLA TAI MAASTA POIS KIITOS 1939–1945 SUOMI SUOMALAISILLE PERKELE -yhteisöjä. Tämä omaa napaansa palvova suomalainen aateli ei ole tajunnut, että maailma muuttuu ja että globalisaatio ei ole vain Helsingin Sanomissa lietsottu myytti. Maailma jumaliste muuttuu, piirit suurenee ja joudut väkisinkin jossain vaiheessa kohtaamaan muunlaisiakin ihmisiä kuin mitä itse olet. Ja jos viitsisit irrottaa katseesi sieltä navasta, voisit ehkä, ehkä, huomata niiden muunlaisten ihmisten olevan paljon miellyttävämpiä kuin mitä itse olet. Jos maan tapa on ahdasmielinen egoismi, ehkä pitäisi harkita tavasta luopumista. Helvetin munapää.

 HANSKI2

 

 

 

 

 

 

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Suomea kansoittaa sankka joukko, joka on kuin koko Suomen kattava versio helsinkiläisestä, jonka mielestä Kehä III:n ulkopuolella ei ole elämää. Tässä tapauksessa kehätietä vain symboloi valkoinen suomalainen minimalistinen heteronormi, jonka ulkopuolelle sijoittuminen ja josta poikkeaminen on synti ja rikos. Homot ja tummaihoiset ja punatukkaiset ovat tyhmiä, heitellään niitä kivillä.

Ratkaisu à la Hanski? Suomalaiset pois Suomesta. Kaikkien elämä muuttuu kertaheitolla helpommaksi.

(Kuvat United Colors of Benettomin rasisminvastaisista mainoskampanjoista. Ekaa kuvaa tosin vähän modasin suomenruotsalaismummoepisodiin sopivammaksi.)