Kyllähän Facebook vituttaa!

14.11.2012 at 20.50

Ah, sosiaalinen media, kuinka minua inspiroitkaan! Tuo jalo konsepti on tuonut arkisen urpouden ja yleisen tyhmyyden osaksi jokapäiväistä eloamme, ja äfbeetviittibloggailu rikastuttaakin nyky-yhteiskunnassa vallitsevaa trendiä mukaillen jokaisen pienen ihmissielun elämää päivittäin, paljon ja usein. Olen aiemmin kirjoittamassani tekstissä jo pureutunut siihen tosiasiaan, että blogit ovat paholaisen keksintöä. Blogit eivät kuitenkaan kosketa aivan kaikkea kansaa, sillä tarpeeksi suurella älykkyysosamäärällä varustettu jannu osaa olla sotkeentumatta blogeihin ja niihin liittyvään lieveilmiöön, tyhmyyteen.

Mutta Facebook, oi Facebook! Siellä pyörii kyllä ihan jokainen peruspelle tietyömiehestä yritysjohtajaan. Tämä tosiseikka tarjoaakin mitä hedelmällisimmän maaperän vitutukselle kasvaa. On pätemistä, tyhmyyttä, valitusta ja elvistelyä. Jos ketutusta saisi hankittua irtokarkkimaisesti kilohinnalla ja omien mieltymystensä mukaan, olisi Facebookin news feed karkkihylly vailla vertaa: jokaiselle löytyy jotakin, jokaista ärsyttää varmasti. Itselläni on keskimäärin 300 kaveria, ja tämän kokoiseen ihmismassaa sisältyy väkisinkin yksi jos toinenkin aivoja koetteleva valioyksilö. (Toim. huom. kyse on virtuaalisista kavereista luokkaa ”oltiin samassa koulussa ala-asteella”; oikeita ystävyyssuhteita suostui jutun kirjoittamishetkellä allekirjoittamaan noin 3 henkilöä tästä massasta.)

Naamakirjan jo hyvän aikaa olemassa olleesta ihmeellisestä maailmasta onkin mahdollista erotella muutamia ihmistyyppejä, jotka ovat tunnistettavissa luonteenomaisista tavoistaan nostattaa kanssaeläjiensä verenpainetta.

Elvis Etova osti just liput Roomaan ja Bahamalle ja Madonnan keikalle! Ihanaa päästä välillä tätä asuntoremppaa ja freelancerin arkea pakoon <3

Jep. Tämä kaveri on juuri se, joka pilaa oman ihan hyvin alkaneen joskin arkiselta vaikuttavan aamusi. Olit ihan tyytyväinen keskivertoelämääsi kunnes tämä oman elämänsä superstara avasi virtuaalisen suunsa. Tyyppi päivittää statustaan harvoin: hänen seinällään näkyvät vain (kalliisiin) tapahtumiin osallistuminen, (kalliiden) hotellien ihastelu paikan päältä ja (ihan helvetin kallis) uusi auto. Miksi sitä nyt näyttämään muille että on vain tavallinen kuolevainen, kun vaihtoehtona on elvistellä silloin tällöin keikkalipuilla ja lomakuvilla? Hän on juuri se, jonka päivityksille kaikki hänen 500 naamakirjakaveriaan huutavat kuolekuolekuolekuole ja jonka profiilikuvakansio koostuu neljästäkymmenestä samasta valkaistusta hymystä neljänkymmenen eri nähtävyyden edessä.

Jari-Pasi Proteiini-Läski tracked 2,5 km of walking with Heia-vitun-Heia  

Onko se nyt sitten ihme että väestö lihoo? Sen lisäksi, että nämä tosi siistit urheilusovellukset sulattavat päivityksille alttiiksi joutuvien viattomien aivot, saavat ne myös aikaan illuusion liikuntasuorituksesta. Jengi päivittää räkä poskella jotain kahden kilometrin kauppareissujaan ja luulee kuntoilevansa. Kun hei mä kirjasin sen ylös mun Sports Trackerilla ja julkasin vielä äfbeessäkin. Sivutuotteena syntyy läskihien lisäksi eetterin tukkiva turhien päivitysten tulva, ja näiden tyyppien päivityksiin tekisikin järjestäen mieli kommentoida jotain itsemurhakehotuksen ja tappouhkauksen väliltä.

Ja kyllä, sinä 20 kilometrin lenkkejä juokseva treenipätijä uppoat tasan samaan kategoriaan näiden jannujen kanssa. Juostu matka ei muuta päivityksen urpoutta millään tasolla.

Urpo Amis linkitti jonkun-niin-perhanan-hauskan-sivun kuvan. Hän myös kopioi pari hauskaa vitsiä seinälleen, koska jos hän ei tee niin, hänen hartain toiveensa ei toteudu. Horoskooppinsa hän jakaa kolme kertaa päivässä.

Turhaan esität ettet muka tiedä mistä on kyse. Varmana on sinunkin kaverilistallasi näitä tyhmiä alemman instituution ihmisiä, joita et vaan jostain syystä saa klikattua poistetuiksi. Et vaikka kuvat ovat seksistisiä, vitsit rasistisia ja kiertävät päivitykset niitä samoja, joihin itse olisit uskonut kolmannella luokalla.

Pikku Vaimo on touhunnut koko päivän lasten kanssa kaikkea ihanaa, onneksi ukko on poissa kotoa kun ei se mitään saa ikinä aikaan!!!

Ah, naamakirjaperheet. Jos nyt ihan yksissä tuumin sovittaisiin, että jos voit allekirjoittaa yhden tai pahimmassa tapauksessa useampia alla olevista väitteistä, katoat maailmankartalta. Lopullisesti.

a) Olet julkaissut jälkikasvustasi todisteita kansioon, jonka nimi on ”Pirkko-Liisa albumi nro 32” tai ”KULTA <3<3<3<3”
b) Olet tehnyt statuspäivityksen puolisosi ruumiintoiminnoista
c) Olet tehnyt statuspäivityksen puolisosi ruumiin toimimattomuudesta
d) Jaksat päivästä toiseen kertoa, mitä ruokaa teit ja minkä huoneen imuroit
e) Teit mielipidekyselyn parhaasta avioerojuristista tai ripulilääkkeestä. Molemmat puolisoasi ajatellen.

Hilma Hopealusikka kopioi tämän seinälleen, koska uskaltaa kertoa, että kaikki syöpäpotilaat haluavat parantua. Hän myös toivoo, että cp-vammainen saisi tavallisen elämän ja masentunut elämänhalunsa takaisin. Ja maailmanrauhaa.

Voi jumalauta! Tämä urpoporukka pääsee kyllä ehdottomasti facebook-kempojen kärkikastiin. Yhteistä näille ”jaan tämän seinälleni ja olen symppis ja haluan että syöpä paranee VOIMAHALI <3” -pelleille on yleensä se, että kukaan heistä ei henkilökohtaisesti tunne tai ole tuntenut yhtään syöpäpotilasta, kehitysvammaista tai masentunutta. Koska siinä tapauksessa nämäkin mikkihiiret ehkä (painotan, ehkä) tiedostaisivat yhden tai useamman seuraavista tosiseikoista: 1) syöpä ei parane yhdelläkään naamakirjan palstatilaa tuhlaavalla päivityksellä 2) cp-vammainen haluaa tavallisen elämän, ei jeesustelua sosiaalisessa mediassa 3) masentunut pitää kyseisiä noloja kirjoituksia lähinnä rienaavina, ei empaattisina.

Moon Maailmannapa Oho lunta?!? WOUUU VAALIT TÄNÄÄN!! Lady Gaga tulee Suomeen! Madonna ei tule Suomeen!

Siis vittu oikeesti. KAIKKI saavat tietää jossain vaiheessa, että ulkona sataa lunta. KAIKKI saavat tietää jossain vaiheessa, että vaalipäivä on tänään. Se, joka ehtii postaamaan asian ensimmäisenä facebookiin, ei saa minkään valtakunnan palkintoa. Kyllä, you heard it from me, ei saa. Eli lopeta.

Kirjoittaja on 24-vuotias suomen kielen opiskelija, joka joutuu päivittäin tekemisiin vähenevän fb-kaverimäärän kanssa.

(Kuvat http://funny-pictures.funmunch.com/facebook-pictures.html. Anonyymi profiilikuva-avatar tosin keikattu ihan Facebookilta iteltään.)