Blogistaniasta päivää

20.02.2012 at 20.29

Blogit ovat nykyään iso juttu. Kaikilla on oma pikku verkkopäiväkirja: naapurin Adalmina-Geraldina-Charlotta ottaa aivan liian kalliilla kameralla kuvia vaatteistaan, em. varhaisteinin äiti julkaisee kolmesti päivässä uuden kanaviillokkireseptin ja äidinäiti puolestaan näyttää, millainen se uusin omin pikku kätösin kudottu villasukkapari onkaan. Tämä kaikki internetin ihmemaahan ängetty turha informaatio on seurausta siitä harhaluulosta, jonka blogien räjähdysmäinen suosio ilmeisesti on synnyttänyt. Jossakin meni tämän viestintyypin kehittämisprosessi vikaan, sillä nyt kaikki maapallolla tallustavat nollataulut ovat alkaneet kuvitella, että heidän elämässään on jotain mielenkiintoista. Ihan ilmaisena vinkkinä voin kertoa että ei muuten ole. Lopeta se paskanjauhaminen ja mene vaikka lenkille.

On minullakin blogeja ollut. Mutta ovat muuten olleet sellaisia nuoren aikuisen aivopieruja että oksat pois. Ja tekstit pois myös, olen sentään oman nolouteni käsittäessäni ymmärtänyt piilottaa hengentuotteeni ihmisten katseilta. Se erottaakin meikäläisen näistä blogistanian tai blogosfäärin (muoti-ilmaisuja, joita tulee tekemäni nollablogitutkimuksen mukaan viljellä mahdollisimman paljon) normipirkoista: minä tajusin olevani nolo, henkkamaukan vaatteitaan kaksi tuntia päivässä kuvaava Adalmina ei ole tajunnut. Ja äiti, joka ostaa lapselleen ammattikäyttöön tarkoitetun kameran näiden rättien kuvaamista varten, on melko varmasti lahjoittanut sen verran huonot geenit, että tuskin pikkuneiti bloggaaja tätä faktaa koskaan tajuaakaan.

Niin että uutta blogia tässä nyt kuitenkin ollaan rinta rottingilla kirjoittamassa ja syytämässä verbaalipökäleitä eetteriin muiden töhnäaivojen rinnalla? Totta munassa ollaan! Rakkauslapseni Mikä minua vitutti tänään -palstan kaunista kulttuuriperintöä jatkaen avaudun maailman epäkohdista myös sähköisen Kielekkeen puolella. Enhän olisi voinut pettää fanejani, joita saamani palautteen mukaan tallustaa opinahjomme käytävillä ainakin kaksi.

Formaatit muuttuvat, nillitys on ikuista.