Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Tervetuloa Turun yliopiston kampukselle!

Opiskelun aloittaminen yliopistossa on monelle uusi ja jännittävä tilanne. Jännitystä voi aiheuttaa moni asia. Yksi niistä voi olla se, että uusi fyysinen opiskeluympäristö on ennestään tuiki tuntematon. Turun yliopiston kampus voi vaikuttaa uudesta opiskelijasta sekavalta lukuisine rakennuksineen ja rappusineen. Kampuksella oppii kuitenkin nopeasti liikkumaan. Me Kielekkeessä haluamme tarjota teille fukseille ensikatsauksen kampukseen. Tulette tutustumaan siihen vielä paremmin paikan päällä orientaatioviikkojen aikana, mutta nyt saatte luoda siihen ensisilmäyksenne kulkemalla kanssamme läpi tämän kampuskierroksen!

(PS. Kuvassa on Turun yliopiston päärakennus.)

Aloitamme kierroksen tästä näkymästä. Tässä ovat teille pian tutuksi tulevat ”tiedon portaat”, jotka johtavat Yliopistonmäen laelle. Näitä portaita tulette kiipeämään useammin kuin usein, ja niiden ääreltä tulette saamaan muistoja jos jonkinmoisia.

Mäen laelle kiivettyämme löydämme edestämme yliopiston pääkirjaston, Feeniksin. Feeniksiltä löytyy useimpien eri oppiaineiden materiaaleja. Feeniks ei kuitenkaan suinkaan ole kampuksen ainut kirjasto; kirjasto löytyy myös esimerkiksi Quantumilta, Arcanumilta, Calonialta ja Educariumilta sekä hieman kauempana sijaitsevalta Teutorilta. Kirjastot ovat osin tiedekuntakohtaisia. Esimerkiksi Arcanumin kirjastosta löytyy pääosin humanistisen tiedekunnan teoksia ja Educariumin kirjastosta muun muassa kasvatustieteiden materiaaleja.

Kirjastoista löytyy kurssikirjoja ja tenttikirjoja sekä muuta opiskelumateriaalia. Kirjastoissa on myös lukusaleja, hiljaisia opiskelutiloja, etukäteen varattavia ryhmätyötiloja ja muun muassa tulostimia, jotka ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä. Yliopistokirjastoihin tarvitsee erillisen kirjastokortin, jonka hankkimiseen löytyy hyvät ohjeet Turun yliopiston nettisivuilta.

Jatkamme kampuskierrosta laskeutumalla Yliopistonmäen toisella puolella olevia toisia rappusia alas alakampukselle. Sieltä löydämme Arcanumin. Arcanum on humanistisen tiedekunnan rakennus. Suomen kielen – kuten myös muiden kielten ja muun muassa kirjallisuuden ja historian – luentoja järjestetään pääosin tässä rakennuksessa. Arcanumissa on erilaisia luentosaleja ja luokkahuoneita, kuten myös humanistisen tiedekunnan kirjasto ja tiedekunnan opetushenkilökunnan toimistotilat.

Arcanumilta löytyy myös humanistisen tiedekunnan opintotoimisto. Käynti opintotoimistoon on rakennuksen aulan perimmäisessä vasemmassa kulmassa. Opintotoimistossa työskentelevät esimerkiksi opintoneuvojat, joiden pakeille voi mennä, jos mikä tahansa opintoihin liittyvä asia mietityttää.

Kampuskierroksemme jatkuu läpi Exam-tenttitilojen, joita löytyy useimmista kampusrakennuksista. Jotkin kurssit tentitään Exam-tenttiakvaariossa. Tenttitilaan pitää varata aika etukäteen Examin sähköisestä tenttipalvelusta. Saat itse päättää, missä tenttitilassa ja milloin haluat tenttisi suorittaa. Exam-tenttitilan tunnistaa ovessa olevasta ”Exam”-tekstistä. Tenttitilaan ei saa ottaa mitään mukaan (paitsi säilytyslokeron avaimen ja kulkulätkän, koska et pääse akvaarioon sisään ilman kulkulätkää), joten on hyvä muistaa pitää mukana 1 euron tai 50 sentin kolikkoa tavaransäilytyslokeroa varten.

Poikkeamme kampuskierroksellamme nyt YTHS:llä eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöllä. YTHS:n tilat sijaitsevat noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Yliopistonmäeltä. YTHS palvelee opiskelijoita kaikenlaisissa terveyteen liittyvissä pulmissa.

YTHS:ltä jatkamme Kanta ry:n eli Turun yliopiston suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestön toimistolle. Historian opiskelijoiden ainejärjestö Kritiikki ry:n kanssa jakamamme toimisto sijaitsee pian teille fukseillekin tutuksi tulevan Assarin Ullakon takana. Toimistolle saavutaan Yo-talo B:n rapun kautta hissillä 2. kerrokseen. Hissistä poistutaan vasemmalle ja käytävän perältä oikealta löytyy toimistomme!

Kannan hallitus järjestää toimistolla ”päivystyksen” eli parituntisen hengailuhetken ainejärjestön jäsenille kahdesti viikossa. Hallitus päivystää kerran viikossa myös yhdessä kritiikkiläisten kanssa ”yhteispäivystyksessä”, jolloin voi päästä tutustumaan myös toimistokämppisjärjestön edustajiin.

Päätämme kampuskierroksemme opiskelijaravintola Assarin Ullakkoon eli ”Assariin”, koska syömistä ei opiskelun lomasta saa unohtaa! Kampuksella on yli kymmenen opiskelijaravintolaa, joista suurin ja suosituin lienee Assari. Muita ydinkampuksella ja Yliopistonmäen tuntumassa sijaitsevia opiskelijaravintoloita ovat esimerkiksi Galilei, Macciavelli, Kårkafé Aurum ja Kårkafé Arken. Opiskelijaravintoloita sijaitsee myös kampuksen ulkopuolella ympäri Turkua, kuten esimerkiksi Teutorin kirjaston vieressä oleva Delica ja Turun pääkirjastoa vastapäätä oleva Unican Kulma. Niinpä pääset täyttämään vatsasi ja lataamaan opiskelun viemät energiasi opiskelijahintaan, vaikka et olisi kampuksella.

Kielekkeen toimitus kiittää fukseja tälle kampuskierrokselle osallistumisesta. Tapaamme varmasti pian näissä maisemissa. Tsemppiä ensimmäiseen syksyyn yliopistolla!

Jutun kirjoittaja on viidennen opiskeluvuotensa aloittava Mariette.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

  • Päätoimittajat:
  • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
  • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
  • Toimittajat:
    Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
    Vilma Ranta | verant@utu.fi
    Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
  • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8