Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Seikkailu alkakoon!

Suurenmoiset onnittelut opiskelupaikasta!

Muistan hyvin elävästi sen kutkuttavan jännityksen, kun kymmenen vuotta sitten itse istuin Luonnontieteiden talo I:n – nykyisen Naturan – luentosalissa. Oppiaine kerrallaan uudet opiskelijat lähtivät tuutoreidensa matkaan. Lopulta koitti myös meidän, suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen fuksien vuoro. Voi mikä seitsemän vuoden seikkailu tuosta päivästä alkoikaan!

Innostuneena keltanokkana odotin opiskelijaelämältä paljon. En kuitenkaan tuolloin osannut edes kuvitella, kuinka järisyttävän tärkeitä oppeja, kokemuksia ja ihmissuhteita tuo ainutlaatuinen elämänvaihe minulle antaisikaan. Parasta opintojeni aikana oli vahva yhteisöllisyyden tunne, mistä kiitos kuuluu muille kantalaisille ja oppiaineen henkilökunnalle.

Valmistuin yliopistosta kolme vuotta sitten, mutta opiskeluajat ovat yhä usein läsnä puheissa ja ajatuksissa. Olen valtavan iloinen teidän puolestanne – ainutlaatuinen seikkailunne on vasta edessä!

Ensimmäisen vuoden opiskelijana valmistuminen tuntui hyvin kaukaiselta ajatukselta. Minulla oli kuitenkin selkeä päämäärä: opiskelin kuusi ensimmäistä vuotta haaveillen työstä lukion äidinkielenopettajana. Seitsemäntenä ja viimeisenä opiskeluvuotenani huomasin yhtäkkiä, etten enää olekaan varma, minkälaisesta urasta haaveilen.

Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt kielenhuoltajana, projektitutkijana ja alakoulun suomen kielen opettajana. Olen julkaissut kaksi artikkelia ja pohtinut väitöskirjan kirjoittamista. Myös yrittäjyys on tuntunut kiehtovalta ajatukselta. Parhaillaan työskentelen viestinnän asiantuntijana, mitä en olisi vielä opiskeluaikoina osannut todellakaan aavistaa.

Joku voisi kutsua polkuani epämääräiseksi säntäilyksi tai päättämättömyydeksi – itse kutsun sitä ihan vain elämäksi ja oman suunnan etsimiseksi. Haluan kannustaa teitä kaikkia olemaan avoimia ja uteliaita: kokeilkaa rohkeasti uutta, luottakaa omiin kykyihinne ja kulkekaa mielenkiinnon kohteidenne perässä. Näin tulette varmasti löytämään paikkanne niin opiskeluaikana kuin sen jälkeenkin.

Fennisti voi valmistumisen jälkeen päätyä hyvin monenlaisiin työtehtäviin, ja erilaisista vaihtoehdoista kannattaa ottaa selvää jo opiskeluaikana. Tutkimustyötä ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin: apunanne ovat alumnit eli oppiaineestamme valmistuneet maisterit. 

Alumnijärjestö Fenniks järjestää erilaisia tapahtumia alumneille ja opiskelijoille. Esimerkiksi syksyn aikana ohjelmassa on Urailta, jossa esiintyvät oppiaineestamme valmistuneet maisterit. Edellisessä Uraillassa kuultiin, minkälaista on työ Kelan verkkoviestinnän asiantuntijana, Novidan YTO-opettajana, Arffmanin palvelujohtajana sekä Helsingin yliopiston yliopisto-opettajana ja esikoiskirjailijana. Tervetuloa myöhemmin syksyllä kuulemaan lisää inspiroivia uratarinoita!

Fenniksin toimintaan voit tutustua yhdistyksen verkkosivuilla sekä Instagramissa ja Facebookissa. Toivottavasti tapaamme syksyllä esimerkiksi Uraillassa tai Fenniksin työnjälkeisillä, jonne myös opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita.

Me alumnit toivomme teille sykähdyttäviä seikkailuja Turun yliopistossa!

Nelli Laihinen


Kirjoittaja on Fenniksin puheenjohtaja sekä vuoden 2014 fuksi, joka muistelee kaihoisasti erityisesti sitsien jälkeisiä aamuluentoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

  • Päätoimittajat:
  • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
  • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
  • Toimittajat:
    Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
    Vilma Ranta | verant@utu.fi
    Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
  • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8