Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Puheenjohtajan tervehdys

Hei ja onnea uudesta opiskelupaikasta!

Toimin tänä syksynä kaksoisroolissa. Tätä tervehdystä kirjoitan ensisijaisesti Kannan eli suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestön puheenjohtajana, mutta tutustumme syksyllä siksi, että olen tuutorina. Sekä tuutorien että ainejärjestön hallituksen tehtävänä on pitää huolta opiskelijoiden viihtyvyydestä, järjestää tapahtumia ja tarjota tukea ja yhteisöllisyyttä. Ainejärjestö pitää tapahtumia bileistä peli-iltoihin ja sitseistä liikuntatapahtumiin – sekä paljon muunlaisiakin tapahtumia. Ainejärjestö on olemassa oman oppiaineensa opiskelijoiden ansiosta ja heitä auttaakseen, joten valvomme opiskelijoiden etua, järjestämme opintopiirejä ja pidämme yllä läheisiä välejä oppiaineen henkilökuntaan.

Syksyn kahden toimeni takia aloin muistella omaa ensimmäistä syksyäni kaksi vuotta sitten. Olin vasta valmistunut lukiosta ja muuttanut omilleni uuteen kaupunkiin. Osa samana vuonna aloittaneista oli samassa tilanteessa, osa oli asunut Turussa koko elämänsä ja osalla oli takana jo vuosia työelämässä ja kenties aiempia opintoja yliopistossa tai muissa oppilaitoksissa. Oli tausta mikä tahansa, olimme kaikki uudessa tilanteessa aivan kuten tekin. Minua jännitti omana fuksivuonnani aivan kamalasti, ja tulee olemaan jännittävää tavata kaikki teidät, mutta ennen kaikkea olen innoissani ja toivon, että tekin odotatte opintojen alkamista innolla!

Kannan tapahtumista ihmisiin tutustumisen kannalta päivystykset ovat mielestäni ehdottomasti paras. Päivystyksellä viittaamme kolme kertaa viikossa pidettäviin kahvihetkiin Kannan toimistolla. Toimiston sohvilla on hyvä jutella, pitää taukoa luentojen välillä tai rauhallisempina päivinä jopa opiskella. Toimiston jaamme historian opiskelijoiden ainejärjestön Kritiikin kanssa, ja joka perjantai pidetään yhteispäivystys, jolloin on helppo tutustua fennistien lisäksi historian opiskelijoihin. Jutustelun ja kahvinjuonnin lisäksi päivystyksissä voi lainata kirjoja Kannan kirjastosta sekä ostaa Kannan tuotteita eli haalarimerkkejä, heijastimia, kangaskasseja ja sitsilaulukirjoja.

Toinen järjestö, jonka haluaisin tässä nostaa esiin, on Sugri eli suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö. Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijoilla on yhteiset perusopinnot, eli fuksiporukassanne on molempien aineiden pääaineopiskelijoiksi päätyviä. Osalle valinta on varmasti nyt jo selvä, mutta kannustan uteliaisuuteen suuntaan jos toiseenkin etenkin perusopintojen aikana. Sugrista voitte lukea lisää puheenjohtajan kirjoituksessa tässä samassa Info-Kielekkeessä, mutta suosittelen lämpimästi tutustumaan sekä Kantaan että Sugriin. On täysin sallittua ja yleistäkin olla molempien järjestöjen jäsen, vaikka oma pääaine olisikin tiukasti vain toinen.

Jos humanisteihin tutustuminen yleisesti kiinnostaa, suosittelen pitämään silmällä tiedekuntajärjestö Humanitasta, joka järjestää erilaisia tapahtumia. Humanitas myös pitää huolta yhteistilasta ja keittiöstä, jotka sijaitsevat humanistisen tiedekunnan rakennuksessa Arcanumissa. Nuo tilat ovat kaikkien humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden käytössä päiväsaikaan, ja siellä on hyvä opiskella tai viettää aikaa luentojen välillä.

Jotta pysyt kärryillä ainejärjestön toiminnasta, suosittelen seuraamaan meitä eri kanavissa. Virallinen tiedotuskanava jäsenistölle on sähköpostilistamme, minkä lisäksi Kanta julkaisee säännöllisesti Instagramissa ja toisinaan Facebookissa ja Tiktokissa. Voit myös halutessasi seurata Kantaa Linkedinissä. Tietoa ainejärjestöstä, jäseneksi liittymisestä ja toiminnasta löytyy kootusti kotisivuiltamme.

Nettisivut: tyyala.utu.fi/kanta/
Sähköpostilistalle liittyminen: lists.utu.fi/mailman/listinfo/kantalaiset
Instagram: @kantalaiset
Facebook: Kanta ry
Tiktok: @kantalaiset
Linkedin: Kanta ry

Loppukesän terveisin
Urho Kunnas
puheenjohtaja
Kanta ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

  • Päätoimittajat:
  • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
  • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
  • Toimittajat:
    Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
    Vilma Ranta | verant@utu.fi
    Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
  • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8